Wintersport in Oostenrijk

De sleutel voor winters succes

Duizenden kilometers piste en après-ski met een hoofdletter A. Dat is de succesformule van wintersport in Oostenrijk. Niet voor niets al decennialang het land waar Nederlanders het liefst de lange latten onderbinden. Voor een heerlijke skitocht met de familie of de coolste snowboardtricks met vrienden.


Grote skigebieden

De grootste skigebieden van Europa vind je Oostenrijk. Bijvoorbeeld SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Met 279 kilometer aan piste en 91 skiliften en kabelbanen is hier genoeg winters vermaak.

Niet alleen skiërs komen hier prima aan hun trekken. Ook voor langlaufers en snowboarders is genoeg te doen. Of geniet je liever van een Wiener melange in het stralende winter weer?


Het sneeuwt!

Over sneeuwhoogtes hoef je je geen zorgen te maken in Oostenrijk. De bergtoppen zijn in de winter altijd wit. Oostenrijk claimt dat het sneeuwzekerste dorp ter wereld binnen haar landgrenzen ligt: Het bergdorp Damüls in de noordelijke alpen, altijd sneeuwzeker door een ‘schneeloch'.

Of kies als je verzekerd wilt zijn van de beste sneeuwcondities, voor een gletsjer. Bijvoorbeeld bij Sölden waar ook de FIS Ski Wereldkampioenschappen worden georganiseerd.

Pittige afdalingen bij de gebieden rondom de Gaislachkogl, maar bij Giggijoch juist weer heel geschikt voor gezinnen. En voor wintersport geldt: hoe hoger hoe beter. De hoogstgelegen pistes van Oostenrijk liggen in het skidorp Kühtai.


Skihutten en Stubes

Als de schemer intreedt en de ski's uitgaan is het tijd om te beleven waar wintersport in Oostenrijk beroemd en berucht om is: de après-ski!

In Oostenrijk is het altijd gemütlich met skihutten en stubes die direct naast de piste liggen. Op lange tafels komen bier en schnaps tevoorschijn, uit de luidsprekers klinken Duitse schlagers.

Partyzeit!

Tips Wintersport in Oostenrijk