Graz

Eeuwenoude stad aan de Mur

Als in de bronstijd werd het gebied waar Graz zich bevindt bewoond. Met ruim 250.000 inwoners is Graz inmiddels uitgegroeid tot de tweede stad van Oostenrijk. De prachtige historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Maar ook wat moderne architectuur betreft heeft Graz veel te bieden.Vliegveld

Graz heeft een eigen luchthaven: Graz Airport of Flughaven Graz. Het ligt op ongeveer 10km van het centrum van Graz en beschikt onder andere over een eigen treinstation.


Openbaar vervoer

Graz is een belangrijk knooppunt van treinverbindingen. Vanuit Graz zijn er directe verbindingen naar steden als Wenen, Salzburg en Innsbruck. Voor vervoer in en rond de stad kun je gebruikmaken van het uitgebreide busnetwerk of de tram.


Bezienswaardigheden

De historische binnenstad staat vol prachtige oude gebouwen, zoals het oude Rathaus en de Uhrturm, het symbool van Graz op de Schloßberg. De Schloßberg is te bezoeken via stijle trappen of met een leuk treintje, de Schloßbergbahn. Het Kunsthaus Graz is museum voor hedendaagse kunst in een opvallend gebouw. Het Landeszeughaus is het grootste militaire museum ter wereld. In de buurt van Graz vind je Schloss Eggenberg, een prachtig barok paleis.

Tips Graz