Linz

Industriestad aan de Donau

Linz was al in de Romeinse tijd een belangrijk knooppunt en groeide later uit tot een grote industriestad. Linz speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog, al was het alleen al omdat zowel Adolf Hitler als Adolf Eichmann er opgroeiden. De stad heeft ook een rijke culturele en wetenschappelijke traditie, en had inwoners als wiskundige Johannes Kepler en componist Anton Bruckner. Ook in deze tijd speelt Linz een belangrijke culturele rol.Vliegveld

Linz heeft een eigen vliegveld, Flughaven Linz, dat ook wel Blue Danube Airport genoemd wordt. Het ligt op ongeveer 10km van het centrum. Er pendelen bussen tussen stad en luchthaven.


Openbaar vervoer

Linz heeft een groot en modern treinstation, Linz Haubtbahnhof. Naast station voor treinen doet het ook dienst als terminal voor bus, trolleybus en tram.


Bezienswaardigheden

Het Lentos Kunstmuseum Linz is één van de belangrijkste musea voor moderne en hedendaagse kunst in Oostenrijk. In de collectie van het museum vind je ook veel werk van vooraanstaande kunstenaars. Het Linzer Schloss bevindt zich aan de Donau in het Altstat Viertel (ook de moeite waard). Het slot doet dienst als museum. In dezelfde wijk vind je de Mariä-Empfängnis-Dom, een neo-gotische kerk. Het Ars Electronica Center is een museum voor Techniek en Multimedia. Het Brucknerhaus is een modern concert- en congrescentrum.

Tips Vakantie in Linz