Salzburg

Stad van muziek

Salzburg is met ruim 150.000 inwoners de vierde stad van Oostenrijk. In deze prachtige historische stad, die op de werelderfgoedlijst staat, draait alles om de muziek. Mozart werd er geboren en in en om de stad werd de film 'The Sound of Music' opgenomen. Er zijn jaarlijks tal van muzikale en culturele evenementen, zoals de Salzburger Festspiele en Mozartwoche.
Vliegveld

Salzburg beschikt over een eigen vliegveld, Salzburg Airport. Het vliegveld ligt op ongeveer 3km van het centrum van de stad. Trolleybussen pendelen tussen luchthaven en stadscentrum.


Openbaar vervoer

Salzburg beschikt over goede treinverbindingen met Wenen, München, Innsbruck en Zürich, waaronder ook hogesnelheidlijnen. In de stad kun je gebruikmaken van de vele trolleybussen of het (wat kleine) metronetwerk.


Bezienswaardigheden

De historische binnenstad van Salzburg staat vol met barokke gebouwen, waaronder ook het geboortehuis van WA Mozart. Je vindt er ook de barokke Salzburger Dom. De stad wordt gemineerd door een enorm kasteel, de Festung Hohensalzburg, bovenop de Festungsberg. Het kasteel is opgengesteld voor publiek. In de buurt, bij Bergtesgaden, is het Adelaarsnest, Adolf Hitlers' onderkomen op de Obersalzberg, te bezoeken. Rondom Salzburg bevinden zich verschillende locaties uit de film 'The Sound of Music'.

Tips Salzburg