Innsbruck

Historische stad in de Alpen

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en heeft zo'n 120.000 inwoners. Daarmee is het de vijfde stad van Oostenrijk. De stad ligt aan het riviertje de Inn, die ook de naam aan de stad gegeven heeft. De stad is bekend om z'n rijke architectuur, met gebouwen uit met name de Middeleeuwen, de Barok en de Rococo.Vliegveld

Innsbruck heeft een eigen vliegveld: Airport Innsbruck-Kranebitten. Het is de grootste luchthaven in Tirol. In de winter wordt het vliegveld veel gebruikt door wintersporters. De luchthaven ligt op ongeveer 2,5 km van de stad. Elk kwartier rijdt er een bus van het vliegveld naar het treinstation van Innsbruck.


Openbaar vervoer

De stad beschikt over een groot en belangrijk treinstation, Innsbruck Hauptbahnhof. Voor vervoer in en om de stad kun je gebruikmaken van bussen en trams.


Bezienswaardigheden

Het bekendste gebouw in Innsbruck is het Goldene Dachl, een voormalige residensie van de Tiroler vorsten, dat nu in gebruik is als museum. Ook het kasteel Schloss Ambras doet nu dienst als museum. Het Helblinghaus is bekend vanwege zijn barokke façade. Voor wie nog niet uitgekeken is op de barok, is ook de Innsbrucker Dom zeker een bezoekje waard. In de Hofburg kun je de pronkkamers van dit rococo-paleis, waar de beroemde keizerin Maria-Theresia ooit woonde, bezoeken.

Tips Innsbruck