Wintersport in Gerlos

De favoriete wintersport-plaats van Nederlanders

Het Oostenrijkse plaatsje Gerlos is dé favoriete wintersportplaats van vele Nederlanders. Je kunt er heerlijk skiën en daarnaast is Gerlos beroemd om z'n après-ski. Gerlos ligt in het Gerlostal. Dat is een zijdal van het Zillertal, dat bij Zell am Ziller naar het oosten afbuigt. Het skigebied rond Gerlos staat bekend onder de naam Zillertal Arena.De Zillertal Arena

De ski-arena Zillertal is een groot skigebied. Tot het gebied behoren de Königsleiten, Gerlos en de Gerlosplatte, de Total Arena en Zell am Ziller. Het gebied is zeer sneeuwzeker. De totale lengte van de pistes bedraagt meer dan 150km, waarvan ongeveer 10km zwarte pistes en ruim 100km rode pistes.


Ski-scholen

Kun je nog niet skiën of snowboarden - of wil je je skills verbeteren, dan kun je terecht bij één van de negen skischolen in het gebied. Voor kinderen is het kleine skigebied Gerlosstein een ideale start. Omdat Gerlos zo populair is bij de Nederlanders, zijn er hier ook veel Nederlandse skileraren.


Après-ski

Gerlos is misschien wel de meest Nederlandse plaats in heel Oostenrijk. Dat merk je vooral aan de Apres-ski. In de café's en disco's vind je nl. veel Nederlands personeel. Ook treden er regelmatig Nederlandse DJ's en artiesten op.


Hoe kom je er?

Veel reisbureaus bieden wintersport-vakanties naar Gerlos aan. Je kunt kiezen uit eigen vervoer (met de auto), per trein of per vliegtuig. Kies je voor een vliegvakantie, dan vlieg je waarschijnlijk naar Innsbruck. Het vliegveld van Innsbruck ligt op ca. 85 km (1 uur) van Gerlos.

Tips Op wintersport in Gerlos