Kamperen tussen de bergen

Winter en zomer

Oostenrijk is een zeer geliefde kampeerbestemming. Met de grote hoeveelheid groen (maar liefst 38% aan bossen) is Oostenrijk perfect voor een rustgevende vakantie. In de zomer sta je met je tentje tussen de enorme bergen met een geweldig uitzicht. Maar vergeet niet dat Oostenrijk in de winter ook een ideale kampeerbestemming is. In deze tijd zijn de toppen van de bergen bedolven met sneeuw en kan je Oostenrijk op een heel andere manier ervaren. Zwem in de zomer heerlijk in een meertje en ga in de winter met de ski's van de besneeuwde bergen af. Een kampeervakantie in Oostenrijk is goed voor de rust.


Flora en fauna

Oostenrijk kent ontzettend veel verschillende en unieke dier- en plantsoorten. Dit komt voornamelijk door het verschil in klimaat en het reliëf in het land. Oostenrijk is een van de meest groene landen van Europa en in de zomer is het land bedekt met enorme weidevelden. In de Alpen is verschillende flora te ontdekken. Denk aan gentiaan, vuurlelies, zeeroos, arnica, edelweiss, en prachtige anjers.

Wat betreft de fauna, zowat alle diersoorten zijn te vinden in Oostenrijk. Van herten, hazen en vossen tot marters, patrijzen en Alpenmarmotten. Kijk daarom niet verbaasd uit je ogen wanneer je 's ochtends je tent uit stapt en er staat een hert voor de ingang. Deze dieren lopen heerlijk vrij rond door de natuur.

Het Neusiedlersee gebied in Oostenrijk staat bekend als vogelparadijs. Voor de vogelliefhebber is dit een perfect kampeergebied. Honderden reigers, ganzen, lepelaars en bergkraaien zijn hier te vinden.


Wenen

Wie liever van de natuur een aantal dagen wilt ontsnappen, kan Wenen bezoeken. Dit is een grote stad waar alles behalve natuur te vinden is. Uiteraard is hier ook groen, maar in Wenen kom je vooral voor de Oostenrijkse architectuur en de grote hoeveelheid winkels.

Bezoek bijvoorbeeld het zomerpaleis van de Habsburgers, het Schönbrunn Paleis. Dit is een historisch gebouw omringd door prachtige tuinen. Daarnaast is in het hart van de oude stad de St.-Stephansdom te vinden. Deze oude kathedraal is een van de meest gotische gebouwen van Oostenrijk.

Vergeet ook niet om een Oostenrijks koffiehuis te bezoeken. De Weense koffie en gebak zijn hier in alle soorten en maten te vinden en hier moet je geweest zijn.

Oostenrijk is een veelzijdig land. Je komt er vooral voor de natuur, maar een aantal dagen de stad Wenen in, zorgt voor een mooi balans. Het is een land dat perfect is voor kampeervakantie. 's Winters en zomers.

 

Tips Kamperen tussen de bergen