Vakantie in Wenen

Cultuur, muziek en lekker eten

Wenen, Wien in het Duits, is de hoofdstad van Oostenrijk en van het voormalige Habsburgerse keizerrijk. Dat deze stad aan de Donau een rijke geschiedenis heeft is overduidelijk te zien. In en rond de stad vind je prachtige paleizen, grootste pleinen en zijn er musea van wereldfaam. De stad is een leuke bestemming voor iedereen die houdt van cultuur, muziek en lekker eten.Vliegveld

De luchthaven van Wenen, Flughafen Wien-Schwechat of ook wel Vienna International Airport, ligt op een kleine 20km van het centrum van Wenen, bij het stadje Schwechat. De luchthaven heeft een snelle treinverbinding met Wenen.


Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Wenen is uitstekend geregeld. Er zijn bus- en treinverbindingen met omliggende plaatsen. Wenen heeft een uitgebreid metronetwerk met meer dan 100 stations. Het openbaar vervoer is niet goedkoop. Met de Vienna Card krijg je korting op musea en kun je 3 dagen gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer.


Bezienswaardigheden

Wereldberoemd zijn natuurlijk het Reuzenrad van het Prater en het Sissi-paleis Schloss Schönbrun. De Wiener Musikverein is het concertgebouw van Wenen, van waaruit elk jaar het Nieuwjaarsconcert wordt uitgezonden. Wenen kent vele koffiehuizen, waarvan die van Hotel Sacher (van de Sachertorte) wel de bekendste is. De 135m hoge Stephansdom ('Steffl')is de grootste kathedraal van het land en een van de symbolen van de stad.

Tips Vakantie Wenen