Wintersport in Neukirchen

Neukirchen am Großvenediger

Het dorpje Neukirchen ligt aan de voet van de 3166m hoge Großvenediger. Het dorpje zelf ligt op ruim 850m. Het skigebied bij Neukirchen staat bekend onder de naam Ski Arena Wildkogel. Neukirchen is een klein en gezellig dorp. Neukirchen heeft daarnaast ook een uitstekende busverbinding (ca. 20 min.) met het eveneens zeer populaire Gerlos.Ski Arena Wildkogel

Ski Arena Wildkogel kent 55km aan pistes: ca. 8km zwarte, 22km rode en 25km blauwe pistes. Het skigebied heeft 15 liften: 7 stoeltjeslifiten, 7 sleepliften en 4 gondels. Het skigebied is overzichtelijk en zeer geschikt voor beginners. Desalniettemin is het ook uitdagend voor gevorderden. Ook kun je een uitstapje maken naar het bekende skigebied Kitzbuhl, dat vanuit Hollersbach zeer goed bereikbaar is.


Leren skien

Neukirchen heeft twee skischolen, waar je zowel als beginner als gevorderde terecht kunt. Er wordt les gegeven aan zowel kinderen als volwassenen. Ook kun je er leren langlauflen en snowboarden. Er zijn Nederlandse/Nederlandstalige skileraren. Ook kun je privé-skiles nemen.


Après-ski

Neukirchen is een gezellig dorp. Ook na het skiën kun je je er uitstekend vermaken. 's Avonds is het in de café's en pubs gezellig druk.


Hoe kom je er?

Veel reisbureaus bieden wintersport-vakanties naar Neukirchen aan. Je kunt kiezen uit eigen vervoer (met de auto), per trein of per vliegtuig. Kies je voor een vliegvakantie, dan vlieg je waarschijnlijk naar Innsbruck. Het vliegveld van Innsbruck ligt op ca. 150 km van Neukirchen.

Tips Neukirchen am Grossvenediger